Hvad er Garcia-jeans og cowboybukser generelt?

Denne artikel fortæller historien om den allerførste cowboybukser eller jeans, der så dagens lys i USA. Ydermere gøres der kort rede for opstarten af tøjfirmaet Garcia (jeans m.m.)
Skabelsen af de første cowboybukser
Det kan være yderst spændende at lære historien bag nogle af de hverdagsfænomener eller -ting, som vi i realiteten ofte tager for ganske givet. En af disse kunne være jeans, som ligeledes har det mindre flatterende navn cowboybukser. Disse er steget meget i popularitet de seneste årtier, hvad angår både herre- og damemode. Jeans blev oprindeligt produceret som arbejdstøj i USA, hvor de første gang blev brugt af californiske guldminearbejdere. I forbindelse hermed var det især de to mænd, Levi Strauss og Joseph Youphes, der stod for konceptudviklingen. Benyttelse af jeans som alene arbejdsbukser blev ved helt op til Anden Verdenskrig, hvor de blev båret af de amerikanske tropper. Herefter kom bukserne ud til resten af samfundet, således at man nu også kunne bære dem i sin fritid og til al slags hverdags brug, hvilket faktisk vakte en del furore på grund af de kvindelige bærere, som konservative kræfter ikke mente havde sømmelig ret dertil. Efter denne tid (altså 1970’erne) skabtes endvidere forvaskede og anderledes farvede jeans samt diverse andre beklædningsgenstande, såsom jakker, nederdele og trøjer. Derudover begyndte cowboybukserne at blive præget i stadig større grad af udformning og mærker, hvoraf der førhen kun havde været et lille udbud.

Tøjforetagendet Garcia – Jeans m.m.

Det hele startede i 1977 i Urbania i Italien, hvor Isabella Mablona Garcia og Maurizio Luigi begyndte at kombinere deres daværende designs med ægte håndværksmæssig snilde for at lave jeans. I nær forbindelse hermed blev de to italienere opdaget af et hollandsk firma ved navn Eurobrooks, som de derefter påbegyndte et samarbejde med. I dag har virksomheden blandt andet 2.500 butikker med forskellige mærker.