Nyttigt info om psykoterapi

Psykoterapi har flere retninger og mange kender ikke rigtigt til psykoterapi. Psykoterapi er en behandlingsmetode hvor psykoterapeuten fører en samtale med patienten for at finde ud af hvorfor han reagere som han gør.

Husk at find den rigtige psykoterapeut for at få mest ud af psykoterapien

Der er i Danmark ikke nogle krav til hvornår man kan kalde sig for en psykoterapeut – I teorien vil du og jeg kunne kalde os for psykoterapeuter uden at have en form for uddannelse eller kursus i det.

Det er derfor vigtigt at du finder den rette psykoterapeut for at få mest ud af din psykoterapi.

En god start for dette er at finde en psykoterapeut der er medlem af Dansk Psykoterapeutforening eller en del af Psykoterapeut MPF.

Når en psykoterapeut er medlem af DPF eller PMPF er du sikret at personen der udøver psykoterapi har den rette erfaring og en god uddannelse.

Få den rette psykoterapi

Når du skal i gang med at finde en psykoterapeut i København skal du gøre dig nogle overvejelser om hvorvidt det er af en mandlig eller en kvindelig terapeut du vil have. Det er vigtigt at du har dit på det rene før du går i gang med en psykoterapeut.

Efter at du er gået i gang vil du måske hurtigt mærke at i ikke passer sammen – Du er ikke tryg ved at komme til terapeuten. Hvis det sker skal du hurtigst muligt stoppe dit samarbejde med psykoterapeuten og finde en anden terapeut.